lunes, 6 de octubre de 2008

QUIM MONZÓ: FIRA INAUGURAL A FRANKFURT 2007

Quim Monzó és un autor, pel que jo penso, bastant interesant i entretingut, ja que al seu discurs posa molt interès i és un discurs molt ‘viu’. Pel que fa als seus llibres encara no he llegit cap, perquè fins ara no el coneixia, però amb el que he vist i llegit, sincerament, m’ha atret molt l’interès i espero poder llegir alguna de les seves obres.
El 2007, va ser convidat a la fira de Frankfurt per fer un discurs inaugural i ho va fer explicant un conte.
El public era d’una edat entre un 40 i 60 anys. El public va reaccionar d’una manera que deia que tots estaven d’acord amb Quim Monzó i entenien perfectament el que volia dir amb aquelles paraules. Pel que fa al text en si no només s’adreçava a aquell públic sino també a altres persones més joves.
L’autor va triar aquest tipus de text perquè crec que d’aquesta manera astreus millor l’atenció del public i no s’aborreix.
El tema principal que es tracta en aquest discurs és el de la cultura catalana.
Per atreure l’atenció del public parla bastant depressa i amb una veu forta i entenedora. Amb aquests recursos que utilitza, aconsegueix atraure l’atenció del public de manera que estàn tots molt atents.
Penso que els principals objectius que volia aconseguir amb aquest discurs són fer conéixer als altres països la cultura catalana i l’importància que té.
Frederic Mistral va ser el guanyador del premi Nobel de literatura l’any 1904, i Quim Monzó l’anomena perquè era occità i els occitans amb els catalans són ‘amics’.
El discurs m’ha semblat molt bé ja que s’entenen perfectament les seves idees i és molt entretingut. Jo crec que pel que fa a la literatura catalana ha fet que la gent d’altres països comencés a tenir més interès i a conéixer més coses sobre el catalans.

No hay comentarios: